LAB & AGENDA

Hier lees je meer over mijn ‘experimentele activiteiten’. De uitkomst staat van tevoren niet vast. En de echte betekenis ontdek ik vaak achteraf…..

ACTUEEL: IMPROVisie  (Start medio 2016)
Medio 2016 start ik samen met klarinettist/saxofonist Alex Simu een experiment. We organiseren dialoog- en intervisiebijeenkomsten rond persoonlijke- en professionele veerkracht. Ik breng mijn persoonlijke-, professionele- en jazzervaring in. Alex zijn internationale ervaring als musicus en componist (soundtracks voor bijv; Beyond Sleep).  Daarnaast bieden we een ‘cross-over’ workshop van ‘improvisatielessen’ – binnen de muziek en uit hoe organisaties communiceren. Om je te inspireren en te faciliteren – in co-creatie met professionals uit communicatie-, marketing- en HR-communities.  Binnenkort meer!
' The soul gives us resilience.., an essential quality we constantly.. have to rebound from hardship...'-4 kopie

IMPROV XL Festival (mei 2015)
Leuk om met dit korte improvisatie intermezzo mee te doen. Een dansende dialoog tussen de basklarinet (Alex Simu), piano en professioneel danser/organisatieadviseur Peter Rombouts. Experimenteel en dus inspirerend – ook om deze eerste editie van dit festival mee te maken.

Pianosolo bij Logeion, beroepsvereniging voor communicatie (sept. 2014)
De beroepsvereniging voor communicatie Logeion daagde me uit. Solo improviseren op de talks tijdens de opening van het communicatieseizoen 2014/2015 in het Spant!. Voor het eerst solo op het podium – dus flink uit mijn comfortzone. Een geslaagd experiment. Veel geleerd. En genoten, toen een van de sprekers in mijn oor fluisterde dat ik zijn lievelingstuk speelde. Over synchroniciteit en improvisatie gesproken…..

27e2c20c03aee855ff87740981047760

 

BLUECLARINETDAY (9 februari 2014)
Een dag lang waren beroepsklarinettisten bijeen in het Amsterdamse Splendor. Veel muziek, workshops maar ook maatschappelijk debat. Hoe zit het eigenlijk met de klarinet in Nederland? Is het een nstrument waarvoor iedereen warm wordt? En wat kunnen we eraan doen? Als moderator leidde ik dit debat met klarinettisten uit de klassieke wereld, de jazz en wereldmuziek. Een lastig en breed onderwerp. Gelukkig lukte het de 40 deelnemers te verleiden tot een geanimeerde discussie.

Schermafbeelding 2016-02-09 om 18.00.34

 


#JAMMING4PEACE
 (Augustus 2013)
Aandacht vragen voor de wereldvrede, en vredesorganisatie Masterpeace steunen. Onder het motto #jammingforpeace organiseerde ik twee concertjes op Haarlem Jazz. Eentje in de avond en de ander op zondagochtend, waar de Haarlemse burgemeester, bekende jazzmusici en kinderen spontaan meejamden. Produceren, musiceren, en PR regelen. Een leerzaam en inspirerend project.

SONY DSC

MasterpeaceF

SONY DSC


#JAZZINBUSINESS (2005-2012)

Project om organisaties te kennis te laten maken met de metafoor van jazzimprovisatie. Door Sergej van Middendorp gestart als onderdeel van zijn PhD-onderzoek naar o.a. jazzmetaforen. We organiseerden  dialoogsessies en workshops bij ruim 25 organisaties – met business-, innovatie- en ontwikkelvraagstukken op tafel. Een ‘experimentele reis’ voor alle betrokkenen. En voor mij als pianist een fantastische en inspirerende ervaring. Ik leerde voor het eerst over de kracht en toepassing van de jazzmetafoor.  Ook kwam mijn professionele ervaring als communicatiespecialist goed van pas. Nog steeds ben ik Armand van Middendorp (drummer) dankbaar dat hij mij voor dit project uitnodigde.


#EARBALLS  (najaar 2012)
Een muzikaal experiment op de werkplek van Het PR Bureau. Kun je de sfeer van een groep en een locatie live vertolken? Met dat doel installeerden we (Paul Berner – Sylvi Lane – Armand van Middendorp – Alex Simu) ons letterlijk naast de bureaustoelen van de PR-adviseurs.
Samen met reclameman John Richardson was ik benieuwd of zij ook enthousiast zouden zijn over een vernieuwend concept  – dat we deze middag tijdens de ‘vrimibo’ presenteerden:
Stel je bent op citytrip naar Rome. Op vrijdag einde middag land je, na een drukke werkweek. Je wil meteen in de stad ergens neerploffen voor een drankje. Op een plek die een beetje past bij je reisstemming. Waar ga je dan als eerste naar toe? Je opent de #EARBALLS-app. En ziet een citymap op je smartphone. Tikt ‘friday mood’  in. En krijgt de locaties met live-muziek en bandjes die passen bij jouw stemming. 


#AMS-NOORDSESSION (2012)
Een illustere locatie in Amsterdam-Noord. Waar tientallen vleugels en piano’s staan te wachten op nieuwe eigenaren en huurders, zoals De Wereld Draait Door en Podium Witteman. Alex Simu en ik spelen er drie uur lang. In deze ruimte die met de systeemplafonds meer aandoet als een kantoor dan een repetitie- en pianostudio. We improviseren – geleid door het moment. Instant composing – met de tikkende regen van een herfstachtige middag op de achtergrond.